AUTOSALONGI NAHKSISU HOOLDAMINE

 

Nõuanded nahksisu hooldamiseks

Nahksisuga autosalongi hooldamise vajadus sõltub naha seisukorrast ja kasutamise intensiivsusest.

Nahkistmed vajavad regulaarset hooldust, samamoodi nagu meie käed. Külm ja niiskus mõjutavad oluliselt naha seisukorda ning eluiga.

Iga uue auto nahksisu, eriti heledast nahast, soovitame töödelda vastavate nahakaitsevahenditega enne kasutamise algust. See aitab kaitsta istmeid vigastuste ja määrdumise eest. Näiteks teksapükstelt värvi kandumine nahapooridesse ja kriimustuste või hõõrumiste teket autosse istumisel või sealt väljumisel.

Uute (kuni 3 aasta vanuste) ja kasutatud autode salongide puhastamisel on teatud erisused. Näiteks uute autode puhul tuleb esimesel kolmel aastal kasutada vaid õrnatoimelist puhastusvahtu ning kaitsevahendeid. Vanemate autode puhul vajavad nahapoorid juba süvapuhastust ning kreemide puhul tuleks eelistada kõrgema rasvasisalduse ja oksüdantidega kreeme. Juhiistmel ilmnevad tavaliselt peale kolmeaastast kasutust juba esimesed nähtavad kulumistunnused ning neid saab vältida kui nahka õigeaegselt ja regulaarselt hooldada.

Oluline! Juhiistet tuleb puhastada iga 2-3 kuu järel, teisi pindu iga 6-12 kuu järel. Pöörake tähelepanu ka riietele: uued teksapüksid määrivad teie heledaid autoistmeid ning riiete mettallosad (lukud, needid, pandlad) kriimustavad nahka.

Nahksisu hooldamise tähtsamad punktid:

  • Enne puhastamist mõelge läbi, millise mustusega on tegemist ja mis tüüpi nahksisu teil on. Nahk võib olla poorse pealispinnaga ning suletud pooridega ehk sile nahk. Mustuse puhul hinnata, kas tegu on tavalise määrdumise või mõne tugevama plekiga nagu õli jms.
  • Puhastusvahendi valimisel alusta alati kõige lahjemast vahendist. Liialt kange keemia võib nahavärvi kahjustada ja tekivad laigud. Kui lahjem vahend ei toimi, siis järk-järgult minna üle kangemale puhastusvahendile.
  • Puhastusvahendi sobivust nahaga tuleks eelnevalt katsetada, st proovige puhastada väikest osa nahast kohas, mis ei hakka silma (nt istme all ääres). Kuivatage puhastatud koht jaheda fööniõhuga. Kui vahend peaks nahaga valesti reageerima ja jääb plekk, konsulteerige spetsialistiga.
  • Kui tegemist on vettimava nahaga (aniliinnahk), siis seda tüüpi nahka tuleb puhastada ettevaatlikult ja vähese koguse veega. Puhastusvahendid tuleb pinnale kanda võimalikult ühtlaselt, et vältida plekkide ja laikude tekkimist.

SMARTSERVICE Tallinn OÜ
Reg.no 11626464
VAT no EE101293486

Aadress: Harju maakond, Rae vald, Peetri
alevik, Tähnase tee 1, 75312
Email: info@smartservice.ee

Copyright © Uus vebileht 2021.
All Rights Reserved.

Kontaktivorm

Soovin kasutada eripakkumiste

Soovin konsultatsiooni - TASUTA

Broneeri aeg

Saada endale postiaadressile

УВАЖАЕМЫЙ КЛИЕНТ,

Для бронирования времени заполните форму, после чего мы свяжемся с Вами, чтобы договорится о удобном для Вас времени.

Благодарим,
команда SMARTSERVICE

* обозначенные поля обязательны для заполнения

ПРИ ВОЗНИКНОВЕНИИ ВОПРОСОВ ЗВОНИТЕ:

ПН-ПТ 9.00-18.00

тел. 6 803 500,

Выберите представительство:

HEA KLIENT,

Aja broneerimiseks täitke vorm, misjärel võtame Teiega ühendust, et kokku leppida Teile sobiv aeg.

Aitäh
SMARTSERVICE meeskond

* märgitud väljad on kohustuslikud

KÜSIMUSTE ESITAMINE:

E–R 9.00–18.00

Tel. 6803500

Valige kontor: