Mida jälgida
autosalongi puhastamisel?

MIDA JÄLGIDA AUTOSALONGI PUHASTAMISEL?

Autosalong on nagu elutuba, mida peab hooldama ja perioodiliselt koristama!

Autosalongi puhastamine

Autosalongis on kasutusel mitmesuguseid erinevaid materjale nagu vaipkatted, tekstiilmaterjalid, plastikud ja klaas. Mõnedes autodes on kasutatud viimistlustöödes ka nahka ja puitu. Kuid sõltumata salongi viimistlusest see tolmub, määrdub ja võivad tekkida raskesti eemaldatavad plekid, milledel on omadus materjali sisse sööbida.
Isegi siis, kui autosalongi tolmuimejaga regulaarselt puhastada, kuid jätta pikka aega tegemata keemilist puhastust, võib julgelt väita, et autosalong on tugevalt määrdunud. Kuna mustus ja tolm sööbivad ajapikku riidesse või nahka siis kuivpuhastus sellist määrdumust ei eemalda.

Autosalongi kuivpuhastus – lihtne protseduur, mida suudab teha igaüks

Selleks, et hoolitseda veluurist ja tekstiilist autosalongi eest, on asendamatu tolmuimeja kasutamine. Tolm sööbib istmetesse ja vaipkatetesse ning mida rohkem kasutate tolmuimejat, seda vähem saab olema tolmu autosalongi polstrites ja salongiruumis.

Plastikdetaile ei ole mõttekas tolmuimejaga puhastada, kuna vooliku otsik võib tekitada väikeseid, kuid ebameeldivaid kriimustusi. Plastikdetaile saab hõlpsasti puhastada puhta mikrofiiberlapiga. See korjab ideaalselt kokku tolmu näidikute paneelilt. Kui salongi tekstiilosal ei ole plekke, siis puhtuse saavutamiseks piisab kord kuus polstri töötlemisest vähese veega niisutatud käsnaga.

Pleki tekkimisel polstrile tuleb see esmalt maha pesta veega, võimalusel seebilahusega. Kui pärast kuivamist tekkisid puhastatud osale piirjooned/randid ja kogu pind muutus laiguliseks, siis peab tingimata tegema salongis keemilist puhastust.

 

Kasulik teada: Kui kasutate plekkide eemaldamiseks vastavat vahendit, siis tuleb arvestada sellega, et kõik sellised vahendid puhastavad ainult pealispinda ja kui mustus on sööbinud materjali sisse, võivad plekid uuesti välja ilmuda.

Loomakarvade eemaldamine

Kui Teil on neljajalgne lemmik ja Te võtate teda tihti autosse, siis arvatavasti puutute kokku probleemsete loomakarvadega salongis. Loomakarvu on kõikjal, kuhu vastu loomad on puutunud.

Arvestades sellega, et loomakarvad on oma olemuselt rasvased, siis eriti karvaajamise ajal kattub kogu salong karvkattega. Sellele lisaks lendlevad karvad kogu salongis ja hakkavad riietele külge. Vähe sellest, salongi tekib spetsiifiline lõhn, mis ei pruugi igaühele meeldida.
Karvade eemaldamine – küllaltki vaevaline aeganõudev toiming ja eriti raske on seda teha pehme polsterdusega vaipkatte pinnalt. Seepärast on õigem puhastada autosalongi karvadest pidevalt, mitte ainult aeg-ajalt. Karvade eemaldamiseks kasutatakse kahte põhilist vahendit: need on spetsiaalsed harjad ja tolmuimeja.

Meie soovitus: karvade puhastamise ajal puhastage ka plastikust detailid, töödelge autosalongi vahenditega, mis eemaldavad sealt ebameeldivad lõhnad.

 Mõned tähtsad momendid nahast autosalongi hooldamisel:

  • Alati tuleb alustada puhastamist kõige „ohutumast” vahendist, et vältida võimalikke nahale tekkivaid vigastusi liialt kangest keemiast. Kui nõrgem vahend ei aita, siis võtke vaid veidi kangem vahend, mitte aga kõige kangem sellest seeriast.
  • Enne kui alustada puhastamisega, tasub mõelda, et millise vahendiga just on parem eemaldada mustust silmas pidades naha liiki – on see poorse pealispinnaga, või siis suletud pooridega, sile nahk. Kas on siis sellesse sööbinud mustus või lihtsalt plekk pealispinnal. Või siis on see õliplekk või lihtsalt mingi tundmatu plekk.
  • Igat puhastusvahendit peab eelnevalt proovima mingil nahkeseme väikesel tükil, mis ei hakka kohe silma. Ja alles siis, peale seda, kui olete veendunud, et kõik on korras, puhastage alguses mingi väikene koht ja seejärel kuivatage see fööniga külma õhu režiimis. Kui ka siis jääb materjali pinnale jälgi, või puhastatav materjal hakkab ootamatult reageerima nahaga, tuleb konsulteerida spetsialistidega.
  • Juhul, kui materjali pealispind imab endasse hästi vett, tuleb seda puhastades kasutada vett minimaalselt ja seda kõike teha hoolikalt  materjali pinnale pesuvahendit ja vett ühtlaselt kandes, et vältida plekkide ja laikude tekkimist.

SMARTSERVICE Tallinn OÜ
Reg.no 11626464
VAT no EE101293486

Aadress: Harju maakond, Rae vald, Peetri
alevik, Tähnase tee 1, 75312
Email: info@smartservice.ee

Copyright © Uus vebileht 2021.
All Rights Reserved.

Kontaktivorm

Soovin kasutada eripakkumiste

Soovin konsultatsiooni - TASUTA

Broneeri aeg

Saada endale postiaadressile

УВАЖАЕМЫЙ КЛИЕНТ,

Для бронирования времени заполните форму, после чего мы свяжемся с Вами, чтобы договорится о удобном для Вас времени.

Благодарим,
команда SMARTSERVICE

* обозначенные поля обязательны для заполнения

ПРИ ВОЗНИКНОВЕНИИ ВОПРОСОВ ЗВОНИТЕ:

ПН-ПТ 9.00-18.00

тел. 6 803 500,

Выберите представительство:

HEA KLIENT,

Aja broneerimiseks täitke vorm, misjärel võtame Teiega ühendust, et kokku leppida Teile sobiv aeg.

Aitäh
SMARTSERVICE meeskond

* märgitud väljad on kohustuslikud

KÜSIMUSTE ESITAMINE:

E–R 9.00–18.00

Tel. 6803500

Valige kontor: