Kuidas hoolitseda
uue auto eest

KUIDAS HOOLITSEDA UUE AUTO EEST?

Uue auto salongi ja välispindasid tuleks pesta ja hooldada vaid spetsiaalsete vahenditega, et mitte pindu kahjustada. Selleks, et vältida kulumist ja kahjustusi, tuleks pöörata tähelepanu pindade hooldamisele algusest peale.

Peale uue auto kätte saamist ei tohiks uusi tundlikke pindasid sobimatute kemikaalide ja vahenditega töödelda, sest see võib pindadele jätta nähtavad jäljed.

Võtame esmalt vaatluse alla suurima pinna auto juures – värvkatte. Moodsad tehasevärvid (antud juhul jätame kõrvale pulbervärvid) kantakse kerele 130º C kuni 140º C juures. Alles 10 päeva pärast võib nad katta kaitsekihiga, nagu vaha või mõne muu konserveerimisvahendiga. 10 päeva on aeg, mille jooksul on värvikiht piisavalt kõvenenud ja lahustid on jõudnud välja aurustuda. Kui värvikiht on mingil põhjusel viga saanud ning tehase või edasimüüja poolt üle värvitud, tähendab see, et üle värvitud koht on kuivanud temperatuuril ca 60º C kuni 80º C ja vajab umbes 30 päeva, et saavutada piisav kõvadus. Kes kindla peale välja tahab minna, peaks seega 30 päeva ootama, enne kui lakikaitsevahendit peale kannab, sest see tegevus kulutab pehmet värvipinda. Selle aja jooksul peaks autot ka pesema võimalikult ettevaatlikult ning vältides kangeid pesuvahendeid.

Võimalused värvkatte kaitsmiseks:

  • Kaitsekiletamine. Kaitseb kivitäkete eest, mis tekivtavad roostet, pärsib UV-kiirte tuhmistavat mõju ning kaitseb mustuse sööbimise eest (putukad, lindude väljaheited). Kile on isetaastuv, mis tähendab, et kriimud paranevad ise, päikese ja soojuse mõjul.
  • Keraamiline kate. Kaitseb soolade ja muude välistingimuste eest (putukad, lindude väljaheited), suurendab kriimukindlust ja muudab pinna vetthülgavaks.
  • Autovaha. Kaitseb autot välistingimuste eest nagu soolad ja mustus (putukad, linudude väljaheited), muudab pinnad vetthülgavaks ning annab värvile sügavama läike. Salongis valitseb esimestel nädalatel tüüpiline uue auto lõhn. Selle tekitajaks on lahustid, mis plastmassist, polstrist, mattidest ja liimitud osadest alles mõne aja pärast välja aurustuvad. Igal juhul on tähtis kõikide uute materjalide eest, mis tänapäevaste keskkonnakaitse nõuete tõttu reageerivad varasematest tundlikumalt, õigel viisil hoolitseda.

Võimalused salongi kaitsmiseks:

  • Korrapärane nahahooldus. Naha puhastamine ja kreemitamine tagab nahkpindade pikema eluea.
  • Naha keraamika. Annab nahkpindadele pikaajalise kaitse, takistab mustuse sööbimist ning lihtsustab järgnevaid puhastusi.
  • Plastikpindade kaitsevahend. Teeb pinnad vett- ja mustust tõrjuvamaks, kaitseb UV-kiirguse eest.
  • Tekstiilpindade kaitse. Annab tekstiilile vetthülgava toime, et vältida sisseimbumist.

SMARTSERVICE Tallinn OÜ
Reg.no 11626464
VAT no EE101293486

Aadress: Harju maakond, Rae vald, Peetri
alevik, Tähnase tee 1, 75312
Email: info@smartservice.ee

Copyright © Uus vebileht 2021.
All Rights Reserved.

Kontaktivorm

Soovin kasutada eripakkumiste

Soovin konsultatsiooni - TASUTA

Broneeri aeg

Saada endale postiaadressile

УВАЖАЕМЫЙ КЛИЕНТ,

Для бронирования времени заполните форму, после чего мы свяжемся с Вами, чтобы договорится о удобном для Вас времени.

Благодарим,
команда SMARTSERVICE

* обозначенные поля обязательны для заполнения

ПРИ ВОЗНИКНОВЕНИИ ВОПРОСОВ ЗВОНИТЕ:

ПН-ПТ 9.00-18.00

тел. 6 803 500,

Выберите представительство:

HEA KLIENT,

Aja broneerimiseks täitke vorm, misjärel võtame Teiega ühendust, et kokku leppida Teile sobiv aeg.

Aitäh
SMARTSERVICE meeskond

* märgitud väljad on kohustuslikud

KÜSIMUSTE ESITAMINE:

E–R 9.00–18.00

Tel. 6803500

Valige kontor: