Kabrioleti
katus

TEENUSTE LIIGID

Hinnapäring

KATUSE PUHASTUS

Kabrioleti katus on pind, mis puutub pidevalt kokku kahjustava UV-kiirguse ja keskkonnatingimustega. Seetõttu tuleks lahtise katusega autode omanikel järjepidevalt mõelda teenusele nagu cabrio katuse hooldus. Hooldus koosneb puhastamisest ja kaitsetöötlusest.

Katuse puhastus sõltub sellest, millisest materjalist on kabrioleti katus toodetud. Tavaliselt on need kas presentkangast või vinüülist (nn kunstnahast). Puhastamisel on oluline teha seda ettevaatlikult ning kasutada vaid kergeid pesuvahendeid. Sõltuvalt auto vanusest ja määrdumise astmest, tuleb pesuvahendil lasta imenduda kuni üks tund. Seejärel, kasutades pehmet nailonist harja, puhastada põhjalikult kõik katuse detailid. Puhastamisel tuleb harjata pikki riidekiudu! Kasutades väga tugevaid pesuvahendeid, võib olla keeruline seda hiljem materjalist välja pesta.

Kui kabrioleti katus on puhastatud, töödeldakse pind spetsiaalse impregneerimise vahendiga. See aitab vältida materjali hallitamist ning annab pinnale kaitsekihi. Kuna materjali vett-tõrjuv efekt kaob ajapikku, tasuks nii uute, kui ka kasutatud autode tekstiilkatuseid hooldada iga poole aasta tagant. Regulaarne hooldus tagab materjali pika eluea ja hea väljanägemise.

Koos auto katuse hooldusega (cabrio katuse hooldus), tuleks ka sõiduki pinda hooldada! Selleks on hea moodus auto vahatamine.

Infoks! Pleekinud ja tuhmunud katuseid on võimalik spetsiaalsete värvidega värskendada!

IMPREGNERIMINE

Impregneerimine ehk kabrio katuse hooldus tähendab tekstiilmaterjali katmist spetsiaalsete kaitsevahenditega. See tagab, et kabrioleti katus näeb hea välja ning pikendab materjali eluiga.

Ainult üksikud kaubanduses saada olevad vahendid kaitsevad efektiivselt erinevate määrdumiste nagu: pori ja lindude väljaheidete või UV kiirguse eest. Impregneeritud materjal ei lase mustusel endasse sööbida ega imenduda. Seetõttu on kabrioleti katust tavapesu korras kergem puhtaks saada. Lisaks sellele on katus kindlalt kaitstud päikese kahjulike mõjude eest tänu UV kiirguse kaitsekomponentidele.

Impregneerimine professionaalsete vahenditega:

  • kaitseb materjali söövitava mustuse eest (lindude väljaheited, õli, pori jms)
  • kaitseb UV-kiirguse pleegitava mõju eest
  • lihtsustab pesemist, kuna mustus ei imendu materjali sisse nii tugevalt

kabrioleti katus

Tekstiilkatuse impregneerimist (kabrio katuse hooldus) on soovitatav teha 1-2 korda aastas, sõltuvalt auto kasutamise tingimustest ja intensiivsusest. Protseduur eeldab katuse põhjalikku puhastamist. Oluline on jälgida, et impregneerimiseks kasutatav toode ei sisaldaks lahusteid, mis võivad kahjustada katuste riide all olevat kummikihti.

Juhul kui Teie auto ei ole enam uus ja kabrioleti katus on juba pleekinud, siis võib seda värskendada spetsiaalse värvimisprotseduuri abil.

Tähelepanu! Valede vahendite kasutamine katuse puhastamisel võib rikkuda materjali või raskendada professionaalset plekkide eemaldamist!

KATUSE VÄRVIMINE

Katuse värvimine on õige valik kui materjal on UV-kiirguse käes pleekinud ning pesuprotseduurid ei aita materjali head välimust taastada. Vee baasil pakutavad mustad, tumesinised ja pruunid värvid annavad kabrioleti katusele algse väljanägemise tagasi. Pärast katuse värvimist on kindlasti vajalik ka kabrio katuse hooldus.

Katuse värvimine eeldab, et kabrioleti katus on põhjalikult puhastatud. See tagab, et materjal ei jää värvimisel plekiline. Pärast värvimist töödeldakse kabrioleti katus ka impregneerimisvahendiga, et kaitsta seda välistingimuste eest. Oluline on meeles pidada, et enne värvimist ei tohi materjal olla imregneeritud. Muidu ei jää värvitud pind ühtlane.

Erinevate etappide vahel peab kabrioleti katus täielikult ära kuivama. Seega on soovitatav võtta katuse värvimine ette enne hooaja algust, sest kabrio katuse hooldus võib võtta mitu päeva.

Infoks: Katuse värvimine sobib pigem vana värvi värskendamiseks, mitte toonivahetuseks.

 

MUUDA KABRIO KATUS
UUEKS JA ILUSAKS

Ära lase kulunud pehmekatusel oma kabrioleti välimust rikkuda! Puhastame ja taastame Teie sõiduki kulunud detailid professionaalse hoolsusega.

Broneeri aeg

Sagedamini
esitatavad
küsimused

Soovitame vaadata enim esitatud küsimusi ja ehk leiate oma küsimusele vastuse. Saatke meile oma küsimus ja kui see on huvitav või populaarne siis postitame koos meie vastusega siia.

Sõltuvalt kasutusest, on soovitatav puhastada katust vähemalt iga 3-6 kuu tagant. Regulaarne puhastamine ja hooldamine aitab takistada kanga kahjustamist mustuse, lindude väljaheidete ja muude saasteainete tõttu.

Survepesuri kasutamine ei ole soovitatav, kuna kõrge surve võib kangast kahjustada ning rikkuda katuse veekindlad omadused. Soovitame õrna käsipesu pehme harja või käsnaga.

Pikka aega seisunud kabrioleti katus, mis on läinud hallitama, tuleb spetsiaalsete puhastusvahenditega pesta ning seejärel üle värvida. Lisaks tuleks peale kanda hooldusaine. Tugeva hallituse korral võivad värvi alt mõned hallituse plekikesed kumama jääda.

Läbivaid vigastusi enamasti edukalt parandada ei õnnestu. Teatud juhtudel on väimalik auke paigata. Kriimustusi saab värvimise teel vähemnähtavaks muuta.

SMARTSERVICE Tallinn OÜ
Reg.no 11626464
VAT no EE101293486

Aadress: Harju maakond, Rae vald, Peetri
alevik, Tähnase tee 1, 75312
Email: info@smartservice.ee

Copyright © Uus vebileht 2021.
All Rights Reserved.

Kontaktivorm

Soovin kasutada eripakkumiste

Soovin konsultatsiooni - TASUTA

Broneeri aeg

Saada endale postiaadressile

УВАЖАЕМЫЙ КЛИЕНТ,

Для бронирования времени заполните форму, после чего мы свяжемся с Вами, чтобы договорится о удобном для Вас времени.

Благодарим,
команда SMARTSERVICE

* обозначенные поля обязательны для заполнения

ПРИ ВОЗНИКНОВЕНИИ ВОПРОСОВ ЗВОНИТЕ:

ПН-ПТ 9.00-18.00

тел. 6 803 500,

Выберите представительство:

HEA KLIENT,

Aja broneerimiseks täitke vorm, misjärel võtame Teiega ühendust, et kokku leppida Teile sobiv aeg.

Aitäh
SMARTSERVICE meeskond

* märgitud väljad on kohustuslikud

KÜSIMUSTE ESITAMINE:

E–R 9.00–18.00

Tel. 6803500

Valige kontor: